...

BRIEF dociera do polskich firm i ich pracowników – do wszystkich tych, którzy poszukują inspiracji w biznesie i oczekują informacji o ludziach, trendach i ideach.

Skontaktuj się z nami

Najlepsze miejsce na spotkanie ze znajomymi, czyli lato w Food Town 

W ostatnich dniach pogoda przyzwyczaiła nas do bycia przygotowanym zarówno na deszcz jak i słońce. Te nieprzewidywalne warunki atmosferyczne nie przeszkodziły jednak miłośnikom smacznego jedzenia i poszukiwaczom autorskich drinków, którzy ruszyli w miasto gotowi do eksploracji nowych smaków. 

Będąc w okolicach Centrum warto wybrać się do Fabryki Norblina, która przeżywa teraz swoją drugą młodość. Urzekająca architektura budynków, ich wnętrze oraz ślady historii pozwalają odwiedzającym przenieść się w czasie, a jednocześnie cieszyć się nowoczesną przestrzenią. Z kolei ogródek, który pomieści nawet 200 osób, a w przypadku eventów stojących nawet do kilkuset, jest dobrym miejscem na spotkanie ze znajomymi, rodziną lub kolegami z pracy. Zaś stoliki, które wzorem tych z paryskich ulic wylewają się na zewnątrz okazały się świetnym pomysłem na ożywienie przestrzeni wokół fabryki. Do tego nowy zewnętrzny bar – Truck Bar ze specjalnym letnim menu oraz letnia scena z muzyką na żywo podnoszą kulturalną atrakcyjność miejsca i zachęcają do sprawdzenia jego oferty gastronomicznej.

 

Nasze bary są bardzo dynamiczne i mają rozbudowany program koktajlowy. Każdy z barów posiada swoje cykle koktajlowe (spójne z danym barem), systematycznie oferujemy tygodniowe menu i bawimy się tą formą. Angażujemy naszych barmanów do regularnego miksowania i tworzenia autorskich kompozycji. Zatem cały czas oferujemy naszym gościom odkrywcze smaki i koktajlowe ciekawostki, które sprawiają, iż przy naszych barach nie można się nudzić. Za kontuarami pojawiają się także nowe butelki, detale i smaczki.

Adam Grądziel, Cocktail Art Manager w Food Town

Fabryka Norblina z każdej strony otoczona jest wieżowcami, zaś energetyczny szum tętniącego życiem miasta i artystyczna atmosfera miejsca sprawia, że można tu się poczuć niemal jak w Nowym Jorku. Ten europejsko-amerykański miks spójny z architekturą fabryki jest czymś, co zdecydowanie wyróżnia Food Town na tle Warszawy. Już teraz w ciepłe wieczory jednym z najbardziej obleganych miejsc jest wspomniany ogródek, który dzieli się na dwie części – jedna jest przy wejściu od strony Prostej, druga w Pasażu Wernera. Dzięki takiemu rozwiązaniu w przypadku deszczu z łatwością można przenieść się do pasażu, który jest zadaszony. 

W Food Town obejmuję funkcję Art Managerki. To względnie niespotykane stanowisko w Polsce, co pokazuje, że nasze miejsce przywiązuje ogromną uwagę do jakości organizowanych wydarzeń muzycznych. Zajmuję się bookingiem artystów na naszą scenę w Gimlet Live oraz Scenę Letnią. Wierzę, że lato i jesień będzie dzięki naszym wspólnym wysiłkom czasem wyjątkowych doznań muzycznych w Warszawie. DJ-skie popisy stale łączymy z graniem na żywo nie zapominając o wsparciu artystów sceny UA.

Marta Kondej aka Praktyczna Pani 

 

Miłośnicy street food’u, jakościowych cocktaili i wydarzeń kulturalnych nie będą zawiedzeni. W Food Townie coś dla siebie znajdą fani elektroniki, alternatywy oraz jazzu, ponieważ czekają tam na nich sety polskich DJ-ów, które przeplatane są występami muzyków z Fundacji Fabryki Norblina, standupy, wernisaże, wydarzenia charytatywne, targi kulturalne oraz koncerty gwiazd. Warszawski food hall to miejsce, które cały czas się rozwija i chce dostarczać swoim gościom wrażeń pozostających w ich pamięci na długo oraz momentów, dzięki którym z przyjemnością powrócą. Dodatkowe stoliki pod chmurką, które nocą oświetlają girlandy lampek zachęcają przechodniów do zatrzymania się na drinka lub pizzę. Nic dziwnego, bo miejsce jest stworzone do tego by spędzać w nim czas.


Źródło: FoodTown

Brief.pl - jedno z najważniejszych polskich mediów z obszaru marketingu, biznesu i nowych technologii. Wydawca Brief.pl, organizator Rankingu 50 Kreatywnych Ludzi w Biznesie.

BRIEF