...

BRIEF dociera do polskich firm i ich pracowników – do wszystkich tych, którzy poszukują inspiracji w biznesie i oczekują informacji o ludziach, trendach i ideach.

Skontaktuj się z nami

Foodtech.ac – Laureaci Rankingu 50 kreatywnych 2022 – organizuje największą foodtechową imprezę roku – nie przegap i zapisz się już teraz!

Foodtech.ac to akcelerator startupów z branży spożywczo-technologicznej, który śmiało można nazwać reżyserem polskiej sceny foodtech. W ostatnim czasie co-founderzy Piotr Grabowski i Michał Piosik, oraz dyrektor zarządzający Michał Mądry otrzymali m.in. nagrodę SGH Żagle Biznesu, a także 14. miejsce na liście 50 Najbardziej Kreatywnych Ludzi w Biznesie dwunastej edycji rankingu Brief.pl.

 

Ludzie często pytają nas, czy wpływ przemysłu spożywczego na nasze środowisko jest naprawdę tak duży? Jest nie tylko duży – jest ogromny. 2 z 5 najbardziej zanieczyszczających branży na świecie, to przemysł spożywczy i rolniczy. Jednocześnie nie są one penetrowane przez głęboką technologię – a to jest dla nas świetna okazja biznesowa. Stworzyliśmy akcelerator, który wspiera innowatorów, by stali się przedsiębiorcami – Michał Piosik, co-founder Foodtech.ac

Akcelerator funkcjonuje od 2019 roku, a już za tydzień jego szóstą edycję uwieńczy Demo Day, za którego organizację odpowiedzialna jest koordynatorka Magda Grunwald-Sikora.

Czym więc jest Demo Day? To święto wszystkich startupów, fleksitarian, inwestorów, osób i firm, które widzą potrzebę zmiany sposobu w jaki żyjemy oraz możliwość ogromnych inwestycji w ten rynek. Podczas wydarzenia goście będą mieli okazję nie tylko do aktywnego obejrzenia prezentacji pięciu niezwykłych startupów z Batcha 6, ale także spróbowania ich produktów. I to nie wszystko! W zaprzyjaźnionej przestrzeni HubHub w centrum Warszawy będziecie mogli poznać także Wiele innych osób z foodtechowej społeczności, która liczy już prawie 1000 osób.

Brzmi smacznie? Kilkanaście startupów zaprezentuje swoje produkty i technologie w trakcie eventu – w tym roku organizatorzy ugoszczą między innymi robota, który naleje Wam drinka, świeże roślinne burgery, sery i jogurty, skóry z owoców i wiele innych. Główne danie to prezentacje biznesów, nad którymi pięć startupów z Batcha 6 pracowało przez ostatnie dwa miesiące. Oto mała zapowiedź:

  • Mihiderka – niskoprzetworzone zamienniki mięs z grzybów
  • Mel Pulveris – proszek z miodu uzyskany technologią suszenia rozpyłowego
  • SweetVegy – ciasteczka z warzyw
  • Bast Pack – naturalne opakowania konopne
  • B(N) Coffee – infuzowane azotem cold brew

Ostatnie pytanie – jak się zapisać? Wystarczy wejść na stronę https://evenea.pl/pl/wydarzenie/foodtech-batch6 i zapisać się na wydarzenie offline lub online. Bilety są darmowe, ale ich liczba jest ograniczona.

Zapraszamy inwestorów, media i ludzi zainteresowanych do wzięcia udziału w wydarzeniu i dzielenia się na social mediach. Wspólnie działajmy na rzecz lepszego świata – ratujmy go nie tylko na święta.

Brief.pl - jedno z najważniejszych polskich mediów z obszaru marketingu, biznesu i nowych technologii. Wydawca Brief.pl, organizator Rankingu 50 Kreatywnych Ludzi w Biznesie.

BRIEF

Z apetytem do pracy. Jak wrócić do nowej biurowej rzeczywistości? Weź udział w bezpłatnym webinarium organizowanym przez Cateringoo!

lunch w pracy

Nowa rzeczywistość stała się wyzwaniem, przed którym staje coraz więcej powracających do biur firm. Zmiany obejmują każdy obszar działalności przedsiębiorstw, od zarządzania zespołem, przez kwestie administracyjne, logistyczne czy organizacyjne. Natalia Myszkowska, CEO Cateringoo oraz Iwona Grochowska, CEO Nais są laureatkami Rankingu 50. Najbardziej Kreatywnych Ludzi w Biznesie.

Kluczowa w tym przypadku staje się rola pracodawcy, menadżerów zarządzających biurem czy pracowników działów HR, bo to w ich rękach leży bezpieczeństwo innych.

  • Jak odnaleźć się w nowej rzeczywistości?
  • Jakie normy sanitarne powinien spełnić pracodawca?
  • Jak zorganizować pracę biura?
  • Jakie rozwiązania warto wprowadzić?
  • Jak zapewnić bezpieczeństwo posiłków i ograniczyć liczbę dostawców lunchowych?
  • Jak zwiększyć apetyt pracowników na pracę i przeorganizować system benefitów pracowniczych?

Z apetytem do pracy webinar

Na te oraz wiele innych pytań odpowiedzą eksperci podczas bezpłatnego webinarium, które odbędzie się już w najbliższy czwartek 9 lipca o godz. 11:00!

W dyskusji wezmą udział:

  • Piotr Adamczyk, CIO Work Service
  • Dr Piotr Potejko, Doradca Zarządu Deloitte
  • Iwona Grochowska, CEO Nais
  • Rafał Wilk, COO Solutions Rent
  • Natalia Myszkowska, CEO Cateringoo

Organizatorem spotkania jest Cateringoo, firma technologiczna działająca w obszarze foodtech i pomysłodawca pierwszego w Polsce marketplace łączącego klientów biznesowych z lokalnymi, sprawdzonymi dostawcami cateringu. W czasie lockdownu zespół Cateringoo błyskawicznie zweryfikował bieżące potrzeby rynku i odpowiedział na nie tworząc nową, doskonale wpisującą się w aktualne realia usługę – Wirtualną Stołówkę, która pozwala zarządzić procesem zamawiania i dostarczania posiłków do biur z zachowaniem najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa.

Zapraszamy do bezpłatnej rejestracji: https://evenea.pl/pl/wydarzenie/zapetytemdopracy
Start: 9 lipca godz. 11.00


Źródło: informacja prasowa Cateringoo

Brief.pl - jedno z najważniejszych polskich mediów z obszaru marketingu, biznesu i nowych technologii. Wydawca Brief.pl, organizator Rankingu 50 Kreatywnych Ludzi w Biznesie.

BRIEF