Food Town od kuchni

Food Town zlokalizowany w Fabryce Norblina nieopodal Ronda ONZ jest wyjątkowym miejscem na mapie stolicy. To unikalna, funkcjonalna przestrzeń, w której sztuka i historia spotykają się z nowoczesnością i oryginalną kuchnią.

 

W skład Food Town wchodzą 24 restauracje serwujące smaki z całego świata: od pizzy i burgerów, przez sushi, gnocchi, dania kuchni uzbeckiej, tex-mex po słodkości. W 5 barach – każdy w innym stylu i z własnym oryginalnym menu – pracują najlepsi barmani, tacy jak Tomek Małek (Mistrz Świata w stylu Flair). Tu warto wspomnieć, że zespół barowy liczy aż 50 pasjonatów, którzy tworzą niezwykłe koktajle.

Liczne wydarzenia artystyczne, które codziennie odbywają się w Food Town, przyciągają odwiedzających oraz umilają czas pracownikom. Codziennie w murach Norblina można posłuchać muzyki. Wydarzenia z live music, takie jak “Tuesday’s Heroes”, czy “Jazzy Thursday’s” mają już swoje grono wielbicieli zarówno wśród gości, jak i obsługi. 

W Food Town pracuje w sumie ok. 120 osób, siedem dni w tygodniu, a miesięcznie odwiedzanas ponad 100 tys. gości. Zagraliśmy już niezliczoną ilość godzin muzyki, a naszych przestrzeniach odbyło się już kilka dużych eventów. Na tym nie poprzestajemy. Chcemy się rozwijać, a naszą bogatą ofertą przyciągać zarówno mieszkańców Warszawy, osoby odwiedzające stolicę, młodych i tych nieco starszych. Food Town to przestrzeń, która inspiruje zarówno nas jak i naszych gości.

Milena Nawrat, Marketing Managerka Food Town

 

Ludzie, którzy pracują w Food Town, napędzają to miejsce energią i kreatywnością, a ich kompetencje i wiedza sprawiają, że chce się tu wracać. Wracają zarówno goście, jak i pracownicy po pracy — prywatnie spędzają tam swój wolny czas, spotykając się ze znajomymi. Relaksując się przy smacznym daniu, koktajlu i muzyce są jednocześnie testerami miejsca, które współtworzą.

Food Town to przestrzeń gastronomiczna w zrewitalizowanej Fabryce Norblina, obejmująca pięć zabytkowych hal fabrycznych.

Food Town