...

BRIEF dociera do polskich firm i ich pracowników – do wszystkich tych, którzy poszukują inspiracji w biznesie i oczekują informacji o ludziach, trendach i ideach.

Skontaktuj się z nami

Odkryj tajemnicę profesjonalnych szefów kuchni z technologią Sous Vide CHEF At HOME

Nowoczesne technologie stopniowo wkraczają w kolejne aspekty naszego życia, sprawiając, że podstawowe czynności stają się coraz bardziej "smart". Dotyczy to zarówno prowadzenia samochodu, jak i sprzątania czy gotowania. Nasze domy stają się inteligentne, a kolejne pojawiające się narzędzia i systemy pozwalają bez wychodzenia z własnej kuchni uzyskać smaki typowe dla najlepszych restauracji. Perfekcyjny stek, chrupiące szparagi, soczysta kaczka i delikatna ryba. Teraz to wszystko wyczarować możemy samodzielnie, dzięki technologiom, które nie tylko ułatwiają gotowanie, ale też pomagają w odkrywaniu nowych smaków i dbaniu o zdrową dietę.

Żyjemy w czasach perfekcjonizmu. Szukamy rozwiązań, które spełnią nasze oczekiwania – będą zarówno szybkie i wygodne, co jakościowe. Podażąmy za trendami i wybieramy spersonalizowane narzędzia, które ułatwią nam życie, jednocześnie dbając o nasz komfort, dobry smak i gust. Jeśli mowa o kuchni, jedną z nowinek szczególnie wartych uwagi z pewnością jest Sous Vide CHEF AT HOME – urządzenie do gotowania metodą sous vide w domu. Wykorzystywane przez szefów kuchni na całym świecie, nareszcie bez problemu dostępne jest dla każdego.

Technika Sous Vide to gotowanie żywności w specjalnych workach w wodzie, w idealnej, kontrolowanej temperaturze. Dzięki temu dania są zawsze perfekcyjnie przygotowane i soczyste. Przyrządzone tą metodą produkty intensyfikują doznania smakowe, zachowują wartości odżywcze i dają duży margines czasowy na ich przygotowanie. Co ważne, w jednym naczyniu możemy jednocześnie podgrzewać kilka rożnych posiłków.

– Sous Vide CHEF AT HOME pomaga przygotować dania nie tylko w profesjonalnej kuchni, ale przede wszystkim w domu. Dzięki niemu nie boję się o kuchenne zapachy, skracam czas przygotowania potraw, moja kuchnia jest zdrowsza i bardziej kolorowa – mówi Adriana Marczewska, szefowa kuchni.

Dzięki nowym, dostępnym na coraz szerszą skalę technologiom gotowanie staje się proste i przyjemne, a efekty kuchennych eksperymentów z ich wykorzystaniem zaskakują najbardziej wybredne podniebienia. Idealne żeberka, świąteczna pieczeń, perfekcyjne warzywa, a nawet owoce morza. Przyrządzenie tych, na pierwszy rzut oka, wymagających produktów, nie wymaga już od nas mistrzowskich umiejętności. Wystarczy wybrać produkt, sprawdzić optymalną temperaturę i czas, uruchomić urządzenie, a Sous Vide CHEF At HOME zajmie się resztą. Jest to idealne rozwiązanie zarówno dla pasjonatów nowych technologii w kuchni, jak i dla tych, którzy przede wszystkim cenią sobie wygodę… I jedzenie przyżądzone z dbałością o każdy szczegół.

Więcej informacji oraz przepisy z wykorzystaniem Sous Vide CHEF At HOME znajdziecie TUTAJ.

Brief.pl - jedno z najważniejszych polskich mediów z obszaru marketingu, biznesu i nowych technologii. Wydawca Brief.pl, organizator Rankingu 50 Kreatywnych Ludzi w Biznesie.

BRIEF