...

BRIEF dociera do polskich firm i ich pracowników – do wszystkich tych, którzy poszukują inspiracji w biznesie i oczekują informacji o ludziach, trendach i ideach.

HPE Technology Roadshow 2019 już niedługo w Polsce

Firma Hewlett Packard Enterprise zaprasza na HPE Technology Roadshow 2019, cykl konferencji dedykowanych specjalistom IT oraz fanom nowoczesnych rozwiązań, które wspierają tworzenie innowacyjnych organizacji czerpiących korzyści ze zwiększającej się ilości danych. Konferencje z cyklu Technology Roadshow są źródłem eksperckiej wiedzy, dzięki której łatwiej nadążyć za szybko zmieniającym się światem. W trakcie spotkań, HPE zaprezentuje możliwości transformacji współczesnego biznesu przy wykorzystaniu najnowocześniejszych technologii.

Podczas HPE Technology Roadshow 2019 przedstawione zostaną rozwiązania, takie jak HPE InfoSight – platforma analityczna wspierana sztuczną inteligencją, hiperkonwergentne HPE SimpliVity, czy HPE StoreOnce służące do backupu danych. Dodatkowo, Piotr Zacharek, IOT Solution & Sales Strategy w HPE zaprezentuje możliwości, jakie stwarza przetwarzanie danych na inteligentnym brzegu sieci w ramach pokazu, pt.: „Czy IoT puka już do Twoich drzwi?”. Oprócz wymienionych prezentacji nie zabraknie również wystąpień partnerów merytorycznych: Commvault i Veeam oraz sesji demo, podczas których specjaliści z AB i Veracomp zaprezentują rozwiązania takie jak HPE

Nimble Storage, HPE OneView, a także HPE SimpliVity, najbardziej zaawansowanej, w pełni hiperkonwergentnej platformy, realizującej procesy deduplikacji i kompresji danych oraz przechowywania kopii bezpieczeństwa tych danych. Pierwszy przystanek HPE Technology Roadshow 2019 będzie miał miejsce już 15 maja w Poznań Congress Center.

HPE Technology Roadshow 2019 jest wyjątkowym spotkaniem, na którym zademonstrujemy, w jaki sposób najgorętszy trend IT ostatnich miesięcy, czyli Sztuczna Inteligencja (SI), jest zaimplementowany w rozwiązaniach HPE. Przekonacie się Państwo, że dotychczasowe metody zarządzania i monitoringu muszą ustąpić miejsca zaawansowanej analityce wspieranej mechanizmami uczenia maszynowego. Zapraszamy do poznania sztuki inteligentnego IT – mówi Maciej Kalisiak, Hybrid IT Presales Leader / Storage Solutions Architect, Hewlett Packard Enterprise Polska.

W dobie cyfryzacji, nowe aplikacje i związane z tym obciążenia powodują ogromny wzrost ilości danych tworzonych i przetwarzanych w środowiskach hybrydowych, od chmur prywatnych i publicznych po brzeg sieci. Aby wykorzystać potencjał danych oraz przekształcić uzyskane informacje w nowe źródła przychodów i zoptymalizować działalność biznesową, niezbędna jest możliwość przetwarzania ich we właściwym miejscu i czasie. Konieczne jest zrozumienie, jakich aplikacji wymaga dany typ danych oraz jak je optymalnie rozmieścić w chmurze hybrydowej. Dodatkowo, niezbędne jest odpowiednie zarządzanie danymi przez cały cykl ich życia, wliczając w to kontrole bezpieczeństwa i zgodność z przepisami. Biorąc pod uwagę tę dynamikę, pamięć masowa powinna być czymś więcej niż tylko miejscem, w którym przechowywane są dane. Musi być inteligentna i odpowiadać ciągle zmieniającej się dynamice biznesu.

Hewlett Packard Enterprise dostarcza najbardziej inteligentną na świecie pamięć masową dla środowiska hybrydowego, poprzez:

• Oparcie na Sztucznej Inteligencji: HPE InfoSight wykorzystuje zaawansowaną analitykę i uczenie maszynowe, dzięki czemu może obniżyć koszty operacyjne nawet o 79% poprzez samodzielne zarządzanie i optymalizację IT.
  • Przeznaczenie środowisku chmurowemu: Inteligentna pamięć masowa HPE budowana jest z myślą o chmurze. Pomaga w szybszym uzyskaniu informacji, które można wykorzystać w praktyce, zapewniając dostępność danych dla każdego obciążenia pracą w dowolnym miejscu w całym cyklu życia danych.
  • Zapewnienie jakości usługi as-a-Service: HPE GreenLake Flex Capacity oferuje rozwiązania pamięci masowej w ramach usługi as-a- Service w modelu pay per use. Zapewnia to większą elastyczność i skalowalność, tworząc sprzyjające warunki w dostosowywaniu się do konkretnych potrzeb konsumpcyjnych i inwestycyjnych biznesu.

Rejestracja na wydarzenie oraz więcej informacji na stronie: https://connect.hpe.com/LP_REG_HPE_HPE_520008806_HPE_Technology_Roadshow_ 2019-ROMA3885

Brief.pl - jedno z najważniejszych polskich mediów z obszaru marketingu, biznesu i nowych technologii. Wydawca Brief.pl, organizator Rankingu 50 Kreatywnych Ludzi w Biznesie.

BRIEF